Teşvikler

  1. Sigorta İşveren Prim Desteği

6111 sayılı Kanun kapsamında teşvikten yararlanma şartlarını taşıyan, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi kişilerin sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı 54 aya kadar İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanabilmektedir. (4447 Sayılı Kanun, Geçici Madde 10)

6111 sayılı Kanun kapsamında teşvikten yararlanma şartlarını taşıyan, mevcut çalışanlarınıza MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi aldırmanız durumunda sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı 12 ay süre ile İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanabilmektedir. (4447 Sayılı Kanun, Geçici Madde 10)

Çalışanlarınıza Mesleki Yeterlilik Belgesi alın, personel vergi maliyetlerinizden %16’lara varan indirimlerden yararlanın!

  1. Sınav Ücretleri 2020’ye kadar İşsizlik Fonu’ndan karşılanıyor:

Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MYK tarafından yetkilendirilmiş sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin 31/12/2019 tarihine kadar belge masrafı ile sınav ücreti İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanır. (4447 Sayılı kanun, Ek Madde 3)

  • Belge teşvikinden yalnızca 1 kere faydalanılabilir
  • Teşvik ancak sınavdan başarılı olunursa ödenir
  • Sınavdan başarısız olunursa, adaya 1 yıl içerisinde 2 sınav hakkı daha tanınır.
  1. DİĞER DESTEK VE TEŞVİKLER:
  • KOSGEB Genel Destek Programı kapsamında Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmiş personel belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen belgeye sahip kişileri çalıştıran işletmelere belgelendirme desteği sunulmaktadır. MYK tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları TÜRKAK akreditasyonuna sahip kuruluşlardır. Bu çerçevede MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi kişileri istihdam edenler bu destekten yararlanabilmektedir.
  • 07.09.2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği”ne göre 4. seviye ve üzeri MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi bireylerin, ortaöğretim kurumlarında öğretmen ihtiyacının karşılanamadığı alanlarda usta öğreticiler ve uzmanlarla beraber öğretmen olarak görevlendirilebilmektedir.
  • 16.12.2010 tarihli ve 27787 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik”le inşaat ve tesisat işlerinde çalıştırılacak ustalardan MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olma koşulu aranmaktadır.
  • 13.07.2013 tarihli ve 28706 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik” kapsamında belirlenen mesleklerde çalışacak kişiler, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olmaları durumunda söz konusu yönetmelik kapsamında belirtilen zorunluluğu karşılayabilmektedirler.
  • 12.03.2013 tarihli ve 28585 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği” kapsamında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlenebilen mesleklerde açılan kurslarda sınav, ölçme-değerlendirme ve belgelendirme işlemlerinin MYK tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları aracılığıyla yaptırılması gerekmektedir.
  • 25.09.2002 tarihli ve 24887 sayılı “Doğal Gaz Piyasası Sertifika Yönetmeliği” kapsamında belirtilen alanlarda çalıştırılacakların MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi veya akredite kuruluşlarca düzenlenen belgelere sahip olması gerekmektedir.